Se rupeaa näkymään jo joidenkin ikkunoissa. Se näkyy jo kauppojen suklaahyllyillä. Sen haistaa jo joissakin kaupoissa ja se jo kutkuttelee omaakin mieltä. Nimittäin joulu. <3

Olen aina rakastanu joulua. Sitä jännitystä, niitä tuoksuja. Kaikki on edes kerran vuodessa niin koristeellista. Hautausmaat ovat valomeriä. On hiljaista ja rauhallista. Keskitytään olennaiseen - yhdessä olemiseen.

Ennen olen aina toppuutellut itseäni joulun suhteen. En laita liikaa koristeita. En osta paljoa lahjoja. Istun sivistyneesti ja tyyneenä koko aaton. Nykyisin kun on lapsia, saa kokea melkein oman lapsuuden jännityksen uudelleen. Eniten minua on innostanut nauttimaan joulusta anoppi. Kuinka hän sen niin taitavasti laittaa, ressaamatta ja nautiskellen. Taikoo kaikille niin hyvän mielen ja joulun niin kiireettömäksi. Ja nimenomaan keskitytään siihen olennaiseen - yhdessäoloon.

Meillä kotona aikoinaan siivottiin vielä aattona. Kuusikin oli yleensä aattoaamuna vielä metsässä. Koko aatto laitettiin ruokia ja häsellettiin. Itse odotin eniten aina kuusen sulamista ja sitä, että iska laittaisi valot kuuseen, jotta saisin jotain tekemistä. Rosolli ja kuusen koristelu, ne olivat aina minun aattohommani. Sitten sitä katsottiin telkkaria, odotettiin iltaa. Katettiin pöytää ja käytiin saunassa. Keitettiin perunoita ja odotettiin. Odotettiin niin pirusti navetta töiden päättymistä. Lopulta joskus kahdeksan aikaan illalla saunan jälkeen pääsi syömään ja avaamaan lahjat. Oli aina pirun pitkä päivä lapselle. Tänä vuonna syödään ja avataan lahjat jo aikaisemmin, ennen iltalypsyä. Illaksi sitten menemme vielä anoppilaan saunomaan ja jonne toivottavasti tulee joulupukki. Tänävuonna vietetään mummolassa ekaa kertaa täysin erilaista joulua. :)

En malta odottaa. Kovasti neulon jo pukinkonttiin ja mieli tekisi jo jotain laittaa, muistutukseksi, että kohta saa nauttia. Olla kaikki aistit veitsenterävänä. Haistella ja maistella. Maltan kuitenkin vielä. Neulon ja odotan, suunnittelen. Jotain pientä kuitenkin annan itselleni luvan tehdä - pakettikortteja. :) Sain vihdoin valmiiksi lasten nukkuessa, tuli kivoja. Lisääkin voisi tehdä. Ja jouluarpajaistakin jo mietin. Olisi ihanaa jos olisi aikaa ja rahaa järjestää sellainen joulukalenteri arvonta, joka päivä voisi voittaa jotakin jouluun asti. Mutta ei taida aika riittää moiseen. Katsellaan nyt. Yhden arvonnan ainakin lupaan järjestää joulukuussa. Nyt minun pienet aikaansaannokseni. Näitä lisää, hauskoja ovat tehdä. Seuraavaksi voisin antaa itselleni luvan käydä ostamassa ruskeaa lahjapaperia ja juuttinarua ja tikkunekkuja. On sitten paketointivälineet jo kuumana odottamassa lahjaideoiden kypsymistä. :)
Saahan jokainen aikuinen kerran vuodessa olla lapsenmielinen, saahan? Pitäkäähän se yhdessä olo mielessä ennenkuin alatte lahjavuoria ja ruokia ressaamaan. Kyllä se joulu tulee, vaikkei laitakkaan.

Rauhallista joulun odotusta!

hanski

o~o~o

EDIT: taisin nyt vähän liikaa innostua joulusta, tosin aika paljon varmaan jatkossa joulujuttuja blogissa, siispä jouluinen teema hetken aikaa :)