Tänään on hiljaista. Tänään on lämmintä ja viileää yhtäaikaa. Tänään on kaunista. Silti ihastelen näkymiä vain ikkunan takaa, en uskalla ulos asti kuvaamaan. On liian kylmä.

Taisi olla toissapäivänä, kun ompelukärpänen puri minua pitkästä aikaa. Ajattelin tehdä jotain oikein helppoa, että onnistun ja jos sitten uskaltaisi pitkästä aikaa jotain vähän vaativampaakin koittaa (kuten uusimmasta suuri käsityölehdestä olevaa lepakkopaitaa). Mutta hah, epäonnistuin! Tai aluksi onnistuin, SITTEN epäonnistuin. Ja tuli kirottua kuin rölli. Juttelin ompelukoneelle. "Senkin mokomakin, mikset voi toimia...", mutisin sille, koska vikahan ei ole minussa vaan siinä, että ompelukone ei voi toimia! ;D

Tässä onnistuin, vaikka neppi osa onkin mitä on. Otin ommeltavista nepeistä lähikuvan ja nyt kysynkin, että kuuluuko ne noin kiinnittää? Minulla kun ei ollut asiasta minkään moista hajua. Ja neuvolakortin kansien ohjehan löytyy täältä.

Sitten se epäonnistuminen. Kone rupesi langan kireyden kanssa temppuilemaan ja jälki oli kauheaa, lopulta sain korjattua sen siedettäväksi ja kun puin tyynyille vaatteet ne oli ihan kaikkea muuta kuin istuvat ja jouduin kuitenkin parsimaan käsin ne kiinni. En ikinä enää parsi käsin! Lanka meni jatkuvasti solmuun ja sai koko ajan selvittää. Lisäksi hommaan tuntui menevät vähintäänkin kaksisataa vuotta. Mutta nyt on kaksi raidallista superminipinkeetä tyynyä sänkyä koristamassa. Ihan kivat lopulta tuli.Olen taas pyrkinyt tekemään ruokailuun remonttia ja jos samalla laihtuisikin vähän niin olisi tuplasti hienompaa. Jouluna annoin luvan lappoa kaikkea hyvää kaksin käsin ja tottapuhuen olisi syytäkin tiputtaa kilo jos useampi. Uusin innostukseni laihdutuksen suhteen on pirtelöt. Nämä on hyviä aamu-, ilta- tai välipaloja. Vielä kun sokeriaddikti saisi vaihdettua vaniljajugurtin luonnonjugurttiin - kaikki aikanaan. Kuitenkin saa tosi hyvää ja ison kasan hedelmiä ja marjoja huomaamatta. Lapsetkin tykkää. Pellavansiemeniä ajattelin vielä ostaa joukkoon niin sitten se vatsa vasta kiittääkin. Eilen tein mustikka-ananas-vaniljajugurtti pirtelön ja jätin mukillisen jääkaappiin illaksi. Illalla jugurtista oli kehkeytynyt upean värinen. Voiko tämä tosiaan olla mahdollista, että väri on luonnosta? Olisi tehnyt mieli ruiskia pirtelö vaikka kaapin oviin, niin kivan väristä se oli. :)Tänään on perrrrrrrjantai! Ihana rakas mahtava ukkoseni oli järjestänyt lapset yökylään ja saamme tehdä mitä huvittaa. Aika kivaa, eikös? Kiitos ukkoseni!

Mukavaa viikonloppua!

hanski