Eilen leivottiin lasten kanssa pullaa. En ole tehnyt pullaa aikoihin. Monta päivää oli tehnyt mieli tuoretta pullaa ja eilen sitten tein. Laitoin syyspataa tulemaan ja tein taikinan kohoamaan. Lapset oli innoissaan, Saimi teki todella hienoja pullia (ja tämä ei ole mitään lasten kehumista, vaan oikeasti hienoja), Otto lähinnä sörkki äitin pullia lusikalla minkä ehti ja välillä eksyi kasa jauhoja tai taikinaa suuhun. Mutta saatiin pullia ruuan päälle ja oli hyviä kylmän maidon kera!

Eilen myös neuloin ja tänään sain taas yhden neuleen pukinkonttiin. Jeeee. Leikkasin myös pannulappusen paloja valmiiksi odottamaan jos vaikka huvittaisi ommella. Tänään sitten huvitti neulomisen jälkeen - kolmen patalapun verran. Oli sen verta tylsää ommeltavaa, että kolmannesta tuli sen näköinenkin. Ei kaksi muutakaan nyt ihan paraatia ole, mutta ainakin ne on samankokoiset ja näköiset - siis pari. Näistä lapuista uskallan kuvan laittaa, koska näitä väsäilen aina kun jaksan ja viitsin mummoille ja tädeille joululahjaksi ja he tuskin tätä blogia lukevat. Muut (lähinnä neulomukset) julkaisen sitten joulun jälkeen, että mitä meni paperien sisään. :)


Neulomis-into on minulla kova. Välillä ompeluksetkin päässä humisevat, mutta sitä kun en osaa kovin hyvin niin se aina tahtoo tyssätä siihen. En juurikaan osaa neuloakkaan muuta kuin lapasia ja pipoja, mutta niistä tulee onneksi ihan hienoja. Tokmannilta kävin eilen penkomassa lankoja, 7veljestä kympillä kolme kerää. Sillä kympillä olikin tarkoitus ostaa, mutta tulikin kuusi kerää pussiin. Hups. Oli niin ihania värejä, limeä, marjapuuroa, sammalta. oijjoi. Lankoja siis löytyy ja ideoita, kunhan vain ehtisi neuloa ja hartiat hommaa kestäisi. Kellään hyviä hartiajumppa/sorminvetreytys -jumppavinkkejä?

Ja ainiin, tänään satoi ensilumi. :) Voi sitä riemua ja iloa, mitä Saimin suusta pääsi, kun aamulla herätin katsomaan ulos ikkunasta. (miten se ensilumi aina sataakin öisin?)

Joulua odotellessa <3,

hanski