Vaikka rakastamme taloamme tälläisenä kuin se onkin on aika tehdä silti remonttia. Keittiöstä olisi kiva saada hieman käytönnöllisempi, enempi laskutilaa. Enkä haluaisi tiskaamisestakaan enää haavoja käsiini. Käteni kuivuvat pahoin. Siispä lauantaina päädyimme kiertelemään ja katselemaan, mitä on tarjolla. Vain Puustelli ja AKA Kitchen oli auki. Puustellissa myyjä tuli toteamaan, että haluatte varmaan katsella rauhassa ja sen teimme. Kaapistot olivat pelottavia. Tuntui että mitä kaappia sitten aukaisisitkaan, sieltä syöksähti ulos jotain tai oli ties millaista vekotinta sisällä. Keittiöt ovat sitten muuttuneet. Muutamia hyviä ideaoita kuitenkin tuli poimittua. Kulmakaappeihin saa hyviä erilaisia hyrriä ja härveleitä, joka helpottaa säilytystä. Lisäksi kaikki tila tulee käyttöön, ja ne joululahjaksi saadut kamalat kulhotkin sieltä hyllynperukoilta tupsahtavat esiin ja niitä tulee jopa käytettyäkin. Lisäksi tiskikoneen vieressä oli kapea kaappi, josta paljastui ylähyllyltä roskikset. Mikä olisi kätevää esim. biojäteastian kannalta. Ei tarvitse kumartua kuorimaan perunoita, tai kerätä niitä tiskialtaasta kippoon tai nostaa kippoa tiskialtaalle. Sitten kuitenkin päädyimme miettimään, että mitäs sitten tiskiallaskaappiin? Yksi yksinäinen Fairy-pullo? Mitä teillä on tiskiallaskaapissa?

Otimme esitteen mukaan ja totesimme, että onkohan tämä nyt meidän liike. Ehkä palaamme vielä ja pyydämme tarjousta, kun alkaa pikkuhiljaa selkiytyä, mitä haluamme (mustat kiiltäväpintaiset kalusteet, vähän yläkaappeja ja nekin mielellään neliönmallisia, harmaat tasot ja vanhahtavat vetimet). Se hinta vain on se, joka tässä pelottaa. Onneksi avokillani pysyy vasara ja saha hyvin kädessä ja ne asiat joita ei osata, tulee sitten appiukko kirvesmiehenä neuvomaan. Säästämme siis työssä ja asennuksissa, mutta silti se summa voi olla aika suolainen.

Saavuimme AKA Kitcheniin. Myyjä oli leppoisa. Sieltä löytyi vähän tavallisemman mallisia keittiöitä ja pyysimme tarjousta kiiltäväpintaisesta, mustista kaapistoista. Ne houkuttelivat eniten. Tasoon Savun-harmaata ja vetimiksi vanhemman tapaiset vetimet (96-28). Tänään menemme kurkkaamaan sitten, mitä myyjä on saanut aikaiseksi.
Eilen selailin Tapettitalon-sivustoja. Haaveissa olisi keittiön toimintaseinälle (missä tiskiallas ja hella) saada tapetti ja pleksittää seinä niin, että tapetti jäisi näkyviin. Tapettitalolla on sitten vaikka mitä ihanuuksia. Taas törmäsi valintojen vaikeuteen, yksi on hieman ylitse muiden. Joten ehkä se sitten on se, avokki sanoi myös pitävänsä, mutta se asia täytynee ensin varmistaa. :)


Valintojen vaikeutta tosiaan. Harmaata maalia kun tarkoitus sitten lattiaan, seiniin, mahdollisesti vanhojen korkeiden kaappien oviin. Tiesittekö, että harmaitakin on niin paljon erisävyisiä? On vihreetä harmaata ja sinistä harmaata. Missä on vain harmaa? Ja jos sen ottaa niin heittääkö se esim. tekstiileistä väriä ja lattia näyttääkin sitten esim. vaikka ihan vihreältä? Toivotonta sanon minä.

Eilen pistäydyimme Korona- keittiöllä ja pyysimme tarjouksen, se tulee viikon sisään sähköpostiin. Loppuviikosta pyrimme käymään vielä Kalustetukussa ja Parma-keittiöllä, jos heiltäkin saisi tarjoukset ja saisi lopulta sellaisen keittiön kuin haluaa! En malta odottaa.

Ensin kuitenkin pidämme tupaantulijaiset. Pitäähän sitä rentoutua, että jaksaa sitten remontoida. :)