1283749761_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Kuva täältä.

Turha sähkösyöppö vaiko lapsiperheen pelastaja? Minkälaisia kokemuksia teillä on kuivausrummusta?

Itse olen ruennut haaveilemaan moisesta, varsinkin ilmapumpputekniikalla toimiva kuivausrumpu on hienointa, mitä koskaan on keksitty. Eilen kahvipöydässä oli keskustelut moisesta laitteesta ja nyt haluaisin kokemuksia itse laitteen käyttäjiltä.

Anoppini kertoi, että olisi aikoinaan ollut tarpeellinen, mutta pärjäsi ilmankin. Lisäksi kuivausrumpu ei kuulemma kuivaa pyykkiä niin kuivaksi, että rumpukuivauksen jälkeen pyykit olisi vielä ripustettava kuivumaan - pitääkö moinen paikkaansa? Mitä hyötyä laitteesta sitten on?

Nyt kotona ollessa vielä on aikaa ripustaa pyykkiä. Kesällä ulos, talvella saunapäivinä saunaan kuivumaan. Meillä kellarikerros ja talvella pyykki kuivatettava saunapäivinä, että se kuivaa kunnolla eikä jää haisemaan. Pikaisen pyykin pelastus on ollut pannuhuone, jossa pyykkikone tällä hetkellä on. Öljykattila lämmittää tilaa niin, että pyykki kuivuu pienessä huoneessa ilman saunan lämmitystäkin. Kuitenkin meille tulee tässä kuussa maalämpö ja lämpöä ei pannuhuoneeseen enää kerry niin paljoa. Pitääkö märkää pyykkiä rueta taas kuivattamaan keskellä olkkaria tai makkaria. Mietinnässä vain on, että mitenkäs kun lähden joskus töihin? Ahdistaa jo valmiiksi, kun välillä tuntuu ettei nyt kotona ollessakaan saa asioita tehtyä siinä ajassa kuin haluaisi. Mitenkäs sitten kun menen töihin? Jaksaako sitä enää saunapäivinä kuuden-seittemän aikaan illalla aloittaa kolmen neljän pyykkikoneellisen pesua ja niiden ripustamista vielä narulle. Perttu ei laitteesta innostu, mutta miksipä innostuisikaan kun ei pääasiallisesti sitä pese. Saisinkohan suostuteltua vaikka kuukaudeksi vaihtamaan pyykinpesijää, josko sitten laite olisi hieman tarpeellisempi...