Huomaatteko kuvassa jotain erikoista? Minä huomaan - ei PÖLYÄ! Meillä on torstaisin aina siivouspäivä. Jokatoinen torstai viedään matot ja petivaatteet ulos, joka toinen torstai imuroidaan vain päältä ja mopataan sivuilta. Miksi torstai? Mieheni vanhemmilla moinen käytäntö ja haluan saman siirtää meille. Näin ollen jää viikonloppu kokonaan vapaaksi ja voi tehdä mitä tahtoo eikä tarvitse siivota.
Joka maanantai pyrin myös imuroimaan ja pesemään vessan. Kylppäri kiukuttaa minua tässä taloudessa, koska pönttö ja lavuaari ovat vanhoja ja niissä on ihania kalkkisaostumia ties missä. Näin ollen kylppäri näyttää _aina_ siivottomalta, vaikka olisin miten hinkannut. Siisti vessa on toinen, mistä pidän. Olen töissä saanut sen verta vessakammoja venäläisten vessatavoista (en halua yleistää, nämä ovat aina vain ilmaantuneet venäläisturistien vieraillessa), siitä siis ehkä vessan puhtaus. En pysty käsittämään, miten ihmiset eivät tajua mikä on vessanpönttö (jätökset lavuaarissa), mistä vessa vedetään tai eivät voi ulostaessaan osua pönttöön!

Jokatapauksessa, tänään siis meillä siivottiin. Lapset auttoivat innokkaina mukana, välillä oli sängyissä hieman leikittävä, mutta sitten jaksoi iloissaan taas auttaa, välillä taas oli imurin tuulahduksessa tuuletettava tukkaansa. Vitsit sitä kikatusta. Niin ja miksi leikkivät sängyissä? Ettei imuri tule ja syö leluja, siksi. :)

Jossain vaiheessa rupesi kiukuttamaan ja se tarttui minuunkin. Harmikseni, kun minua kiukuttaa, silloin minua kiukuttaa aivan kaikki. Jopa asiat, jotka ei niin kiukuta muulloin, mutta kun oikein kiukuttaa niin nekin asiat paisuvat järjettömiksi. Minua kiukutti kotiteatterin ja tietokoneen johdot - eikö ne voisi olla piilossa, silloin niitä ei ikinä kukaan kiskoisi, kompastuisi tai purisi. Kiukutti vessa, kun se aina tuntuu likaiselta. Kiukutti, kun koskaan ole siistiä kuin hetken, mitenkä kirjat ei pysy järjestyksessä ja lelut oikeissa laatikoissaan, miten telkkarissa on aina sormenjälkiä. Minkäs neitsyt luonteelleen mahtaa. Sitten keksittiin ratkaisu, kaivoin legot lapsille ja nostin muksut Oton matkasänkyyn. Sieltä kuului iloinen kikatus ja välillä saimin röllimäinen voivotus, kun palikat ei osuneet kohdilleen. Äiti sai siivottua kiukun pois ja lapsillakin oli hauskaa - varsinkin legojen siivoaminen. Saivat tiputella legot lattialla olevaan laatikkoon matkasängystä. Nyt on siistiä ja lapset nukkuvat ja minä nautin, nautin sen hetken ennenkuin taas kohta on kaamea kaaos.