Tänä aamuna anoppi tuli meille jo ennen kahdeksaa lapsia katsomaan, kun lähdin riskiryhmän rokotukseen. Tuntui hieman hassulta saada itse rokote ennen lapsia. Bussiin vain ja terveyskeskukseen. Paikalle päästyäni ihmisiä oli paljon, aikaisemmat olivat tulleet jo ennen puoli kahdeksaa ja kyllä sen kovaan ääneen kuuluttivat. Itse asetuin jonon hännille, jututin tuttuja ohimennessä ja etsin katseellani naulakkoa. Se oli nurkan takana, päätin ohimennessäni heittää takin naulakkoon. Laskeskelin pikaisesti ihmisiä, noin 120 ennen minua. Huimalle tuntui luku. Kauaakaan ei mennyt, kun jupina alkoi kuulua. Mikseivät jo rokota, mikä tässä mättää, miksi ei ole järkevää jonotustapaa, miksi nämä hoidetaan tällä tavalla. Olin ollut paikalla alle 10 minuuttia. Kaivoin neuletyöni kassista, sain aikaan jonossa suuria huokauksia. "Miksen minäkin tajunnut ottaa?" "Teet kyllä meille kaikille villasukat tällä menolla!" Neuloin vain seistessäni ja hymyilin hiljaa itsekseen. Keskityin kuuntelemaan puikkojen ääntä. Ei mennyt hetkeäkään, kun edessä oleva herra ja takana olevani rouva aloittivat keskustelut. Herra protestoi kovasti, miten rokotus oli järjestetty, miksei kukaan ole ohjaamassa, miksei ole kahvittelua ja samaan syssyyn rokotusta hoitavat hoitajat olivat huonoja. (ihan kun he nyt voisivat vaikuttaa siihen, miten asiat hoidetaan) Miksi huonokuntoisille ei ole istumapaikkoja. Pian jo kritisoitiinkiin koko Varkauden sairaala. Kenellä oli ollut veritulpat jalassa eikä kuulemma ollut mitään, tätä jatkui loputtomiin. Väliin kuului huutoja, että puoli tuntia jo odotettu, vaikka todellisuudessa aika oli kulunut vasta 15minuuttia.

Hiljaisen hetken tultua totesin ajan menevän nopeaan ja rokotus jonon etenevän suht tehokkaasti. Kehuin myös tapaa, jolla rokotus on hoidettu. Kolmena päivänä kaikki riskiryhmäläiset rokotettu -nerokasta! Ajanvaraukset kun sairaalalla ovat tökkineet ja käytännössä mahdotonta saada aikaa. Mikäs tämän kätevämpää. Kaikki nyökkäilevät, että juu sutjakkaan menee, hyvin on hoidettu ja meneehän tämä. Sitten jatketaan taas valitusvirttä. Minua vain nauratti. 1,5h seisoin jonossa ja odotin neuloen vuoroani ja kuuntelin. Sain lapaset valmiiksi, aloitin Otolle uudet. Pian sain piikin, puin takkini ja toivotin hyviä jonotuksia kaikille. Kävelessäni pudistelin päätäni, takkini kaikki taskut auki, vielä taskuvarkaita rokotusjonossa. Onneksi en mitään taskuihini jättänyt. Tielle päästyäni nään bussin perän jo menevän - jesh, pääsen käymään ekotorilla. :) 1,5h odotin ilmaista rokotetta, joka parhaimmassa tapauksessa pelastaa henkeni. 9h rokotuksen jälkeen, käsivarsi aristaa vain hieman nostettaessa - ei mitään oireilua.

Kotona rupesi hieman ärsyttämään ne valittavat ihmiset. Jokaiselle varattu oma rokote, ilmainen rokote jotta vältyttäisiin pahalta taudilta. Olisivat kiitollisia, että elämme yhteiskunnassa jossa moinen on mahdollista eikä tarvitse turvautua pahan taudin iskiessä käpyjä yhteen hakkaavaan poppamieheen. Itse ainakin olen, täällä on hyvä elää ja olla. Vaikka joskus onkin vähän loskaa, mutta senkin kestää kun on monta ihanaista ihmistä ympärillä.

Kiitos,

hanski :)